marți, 5 februarie 2013

ATRIBUŢIILE OSPĂTARULUI


ATRIBUŢIILE OSPĂTARULUI


         Ospatarul este lucratorul a carui activitate determina reputatia de ansamblu a unei unitati gastronomice, fapt ce impune pe lânga conduita si îndeplinirea impecabila a sarcinilor zilnice:
1    Se prezinta la unitate înainte de ora prevazuta în grafic, odihnit cu tinuta corecta
2    Participa cu întreaga formatie de  serviciu la activitatea de pregatire a saloanelor pentru deschidere
3    verifica starea de curatenie a saloanelor, a fiecarui sector, a oficiului, a veselei, mobilierului, inventarului textil si intervine cu corecturile ce se impun
4    Executa aranjarea meselor (mise - en - place)
5  Participa la careul personalului, în tinuta vestimentara corespunzatoare în stare fizica buna si cu ustensilele necesare
6  Trebuie sa cunoasca continutul listelor de preparate si bauturi, modul de prezentare si servire a acestora
7    Primeste sectorul repartizat conform graficului
8    Serveste consumatorii în ordinea sosirii în sala de servire
9    Efectueaza operatii de debarasare
10   Coordoneaza, îndruma si raspunde de activitatea ajutorului de ospatar (ucenic elev) cu care lucreaza
11    Intocmeste si raspunde de exactitatea bonurilor de marcaj, borderouri de încasare, monetar etc.
12    Executa serviciul catre consumatori cu o comportare civilizata
13    Executa si alte sarcini pe care le primeste din partea sefilor ierarhici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu