marți, 5 februarie 2013

TRANSMITEREA COMENZILOR LA SECŢII


TRANSMITEREA COMENZILOR LA SECŢII

         Comenzile primite de la consumatori se transmit la sectii prin intermediul bonurilor de marcaj sau al tichetelor,  emise de aparate speciale de marcat. Pe bonul de marcaj, chelnerii scriu urmatoarele date:
- Denumirea sectiei careia îi este adresat
- Cantitatea solicitata
- Denumirea preparatului sau a bauturii
- Valoarea totala pentru fiecare preparat sau bautura
- Totalul valorilor preparatelor si bauturilor comandate care se face în partea de jos
- Semnatura chelnerului care a emis bonul de marcaj
- Data emiterii
         Bonul de marcaj se completeaza în doua exemplare: primul exemplar se înmâneaza sectiei de productie, anuntând seful acesteia prin formula sa mearga enumerând cantitatea si denumirea preparatelor sau a bauturilor scrise pe bonul de marcaj, al doilea exemplar (duplicatul) ramâne la cotor.
Pâna ce se pregatesc preparatele sau bauturile, chelnerul ridica de la oficiu obiectele necesare transportarii acestora în salon (tavi, farfurii, platouri) precum si servirii lor (farfurii calde, tacâmuri, cleste, pahare sau cupe frapate). Tichetul de casa înlocuieste bonul de marcaj în unitatile dotate cu aparate de marcat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu