marți, 5 februarie 2013

RECOMANDAREA SI SERVIREA FRIPTURILOR, GARNITURILOR sI SALATELOR


RECOMANDAREA SI SERVIREA FRIPTURILOR, GARNITURILOR sI SALATELOR

Fripturile - sunt preparate culinare obtinute prin diferite procedee termice, specifice structurii musculare a carnii, cum ar fi: fripturi la tigaie, fripturi înabusite, fripturi la tava, fripturi la gratar sau la frigare (rotisor). Fripturile se prepara din carne de macelarie din porc, vita, vânat, ovine si pasari. Calitatea fripturilor este influentata de calitatea carnii - specia animalului, vârsta, modul de hranire a acestuia. Fripturile ocupa un loc important în structura meniurilor la mesele principale - dejun si cina.

Garnituri din legume - sunt preparate culinare care însotesc sau completeaza specialitatile culinare; materiile prime folosite sunt: legumele, crupele, pastele fainoase; garniturile din legume se pregatesc prin tratare termica: înabusire, sotare, prajire, fierbere. Sortimente de garnituri: cartofi prajiti, mazare sote, fasole verde sote, morcovi sote, ciuperci sote, cartofi natur cu unt, cartofi piure, cartofi taranesti, cartofi gratinati, piure de spanac, varza calita, orez cu unt.

Salatele - sunt preparate culinare care se includ în componentele meniurilor cu adaosuri ce însotesc specialitatile culinare; sunt apreciate pentru gustul, aspectul si coloritul lor; materiile prime folosite la prepararea salatelor sunt legumele proaspete, dar si însilozate si conservate, la care se adauga ulei, otet, suc de lamâie, oua, condimente, brânzeturi.
Sortimente de salate:
·        salata de varza rosie, salata de varza alba
·        salata verde
·        salata de rosii
·        salata de castraveti
·        salata de andive
·        salata de cruditati cu brânza
·        salata de conopida
·        salata de fasole verde, salata de fasole alba
·        salata de sparanghel
·        salata de dovlecei
·        salata de ardei copti
·        salata de sfecla rosie
·        salata de vinete
·        salata orientala de primavara, salata orientala de iarna
·        salata a la russe
·        salata franceza
·        salata italiana
·        salata bulgareasca
·        salata a la Praga
·        salata boeuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu